Já jsem ale dneska zvrhlík a použiji klasický cukr krystal, protože zkrátka a dobře nic jiného doma nemám. Ti z vás, kteří to mají ale kousíček do obchodu, si skočte pro stévii, třtinový cukr nebo javorový sirup - zmrzka bude o to lepší :)
★ ★ ★ ★
na cca 0,5l čokoládové zmrzliny potřebujeme:
cca 150g cukru (použila jsem krystal, můžete ale zaměnit za třtinový, stévii, agáve, javorový sirup a pod.)
hrst kakaových bobů
1,5 kg zralých banánů
(mléko - kravské nebo oříškové) - to dle potřeby, jestli se vám bude špatně mixovat
1. Banány nakrájejte na kolečka dejte je zamrazit - tak, aby se na sebe nelepili - viz obrázek nahoře.
2. Kakaové boby dejte do mixéru a mixujte tak dlouho, dokud se vám nevytvoří kakaová drť.
3. Přidejte zmrzlé banány a mixujte do té doby, než vám vznikne krém, jemný a vláčný. Sladidlo přidávejte dle chuti.
4. Krém dejte následně do uzavíratelné nádoby a cca na hodinu až dvě jej nechte odpočinou v mrazáku.
5. Až bude krém konzistencí klasické zmrzliny, můžete podávat. Nejlepší je jej doplnit banánem a nastrouhanou hořkou čokoládou. Snad se budete olizovat jako my doma :)
♥ B.
cca 150g cukru (použila jsem krystal, můžete ale zaměnit za třtinový, stévii, agáve, javorový sirup a pod.)
hrst kakaových bobů
1,5 kg zralých banánů
(mléko - kravské nebo oříškové) - to dle potřeby, jestli se vám bude špatně mixovat
1. Banány nakrájejte na kolečka dejte je zamrazit - tak, aby se na sebe nelepili - viz obrázek nahoře.
2. Kakaové boby dejte do mixéru a mixujte tak dlouho, dokud se vám nevytvoří kakaová drť.
3. Přidejte zmrzlé banány a mixujte do té doby, než vám vznikne krém, jemný a vláčný. Sladidlo přidávejte dle chuti.
4. Krém dejte následně do uzavíratelné nádoby a cca na hodinu až dvě jej nechte odpočinou v mrazáku.
5. Až bude krém konzistencí klasické zmrzliny, můžete podávat. Nejlepší je jej doplnit banánem a nastrouhanou hořkou čokoládou. Snad se budete olizovat jako my doma :)
♥ B.
Žádné komentáře:
Okomentovat