Dlouho jsem měla červenou řepu zafixovanou jen jako ingredienci
pro nakládání, maximálně jakou součást boršče (který je taky neskutečně super).
Postupně jsem se s ní seznamovala, pekla jsem ji a vařila, až mě jednou napadlo
ji sníst prostě jen tak – syrovou. A zjistila jsem, že to je neskutečná lahoda!
Plus taky přímo vitaminová bomba a má spoustu příznivých účinků na tělo –
pomáhá vylučovat z těla jedovaté látky, díky velkému obsahu vlákniny pomáhá se
střevní peristaltikou, posiluje srdce, cévy a má kladný účinek na žaludek.
Navíc – červená řepa roste v našich zeměpisných podmínkách a to považuju za
jednu z jejích velkých výhod.
Pojďme tedy tuto rudou krásku vykuchat a sníst!
★ ★ ★ ★
Potřebujeme:
1 větší bulvu červené řepy (cca 0,5kg)
1 balení rukoly
Balzamikový ocet – cca 1-2 lžíce
Olivový olej – 1 lžíce
Šťáva z poloviny citronu
Jak na to:
Červenou řepu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Přidáme umytou
rukolu, balzamikový ocet, olivový olej a šťávu z poloviny citronu. Promícháme a
konzumujeme nejlépe v tmavém oblečení, pokud jste stejný prasátko jako já :D
Dobrou chuť!
♥ H.
Žádné komentáře:
Okomentovat